O carte despre trecut pentru viitor

Într-o societate ce pare să fie indiferentă față de resursele educaționale și culturale, un nou izvor de speranță străpunge stratul tenebros al ignoranței. Un om care nu-și cunoaște istoria (locală, națională, regională, globală), care tinde să-și autoimpună un apartheid vis-a-vis de cultură, tradiție și educație, o astfel de persoană riscă să devină un pericol atât pentru propria-i persoană cât și pentru evoluția umanității în general. Iată de ce este nevoie, azi poate mai mult ca niciodată, de inițiative care să reorienteze atenția tuturor spre istorie, cultură, educație. Și cum altfel s-ar putea da un impuls pozitiv societății, dacă nu prin cointeresarea tinerelor generații.

Ei bine, izvorul speranței acestor vlăstari ai societății noastre este o frumoasă și lăudabilă idee gestionată și conturată de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu alături de o echipă formată din tineri curajoși, inteligenți și deosebit de bine pregătiți. O serie de patru lucrări gândite, concepute și realizate în termeni accesibili tinerilor, astfel încât povețele istoriei să devină amprentă genetică a sufletului și caracterului fiecăruia dintre cititori.

Vă recomandăm să vă aplecați privirea asupra primului volum Maria a României- regina care a iubit viața și patria, autori Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, ilustrații Mihail Alexandru Mihail și să nu ezitați să faceți copiilor și tinerilor din viața dumneavoastră un cadou  excelent pentru minte, suflet … spirit.DSCF3401

This entry was posted in adrian cioroianu, carte, educatie, incultura, istorie, patrie, regina maria, romania and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to O carte despre trecut pentru viitor

  1. Ema says:

    Frumos articolul. Mulțumim.

    Liked by 1 person

Leave a comment