Gala Special Women 6 martie Hard Rock Cafe

In 6 martie Asociatia InterAct organizeaza prima editie a Galei Special Women. Aceasta Gala a aparut din dorinta de a aduce in prim plan oameni de valoare din tara, pentru ca Romania are talente si oameni deosebiti care merita cu adevarat sa se bucure de recunoasterea publica. Prima editie a acestui eveniment va fi dedicat sportivelor din Romania. Sportul romanesc a adus de nenumarate ori bucurii nebanuite publicului larg. Anii de munca, cantonamentele obositoare, lungile antrenamente la care sportivii erau “supusi” se transformau pentru publicul larg in secunde cand immnul tarii era intonat la cele mai mari competitii sportive. In semn de respect si recunostinta, Asociatia InterAct premiaza trei sportive de valoare internationala in cadrul Galei Special Women 2013. Premiile vor fi acordate scrimerei Laura Badea-Carlescu- pentru intreaga activitate,  Alinei Dumitru-judo si gimnasteiCatalina Ponor pentru performantele din anul olimpic 2012.

Laura Badea Carlescu- finala olimpica de floreta de la JO de la Atlanta este inca pe retina multora dintre noi. Sfarsitul acelui meci ne-a adus lacrimi de bucurie, iar Laura Badea Devenea prima scrimera romanca campiona olimpica, performanta neegalata pana in prezent. Palmaresul Laurei Badea  se mai imbogateste si cu inca doua medalii olimpice de bronz in proba de echipe la JO din 1992 si 1996, precum si cu o medalie de aur la individual la CM de la  Haga in 1995, aur pe echipe la CM din 1994-Atena, precum si cu alte titluri europene.  
In 2004 se retrage din activitate.  Laura Badea ramane pana in prezent cea mai titrata scrimera romana, perfomantele sale fiind inca neegalate.


Alina Dumitru- Prima zi a competitiei olimpice de la Beijing debuta cu emotii pentru Romania. Alina Dumitru pasea in arena de judo cu pasi mici dar siguri. Dupa o evolutie extraordinara ajungea in semifinala unde invingea dubla campioană olimpică en-titre Ryoko Tani (Japonia). Finala o aducea in fata unei cubaneze  Yanet Bermoy pe care avea sa o invinga in  doar 80 de secunde.  Astfel Alina Dumitru devenea prima campiona olimpica din istoria judo-ului romanesc. Drumul Alinei nu s-a orpit in China, ci a pornit intr-o lunga calatorie spre Londra 2012. Ajunsa accidentata in finala olimpica de judo -48 de kg, insa dand dovada de daruire si tarie de caracter, Alina se va lupta incercand sa-si apere medalia de aur obtinuta la Beijing. In final, Alina va obtine medalia de argint. Pe langa cele 2 medalii olimpice , palmaresul Alinei Dumitru mai cuprinde 3 medalii de bronz la Campionatele Mondiale precum si numeroase titluri europene.

Catalina Popnor– In 2004 Catalina Ponor era vedeta editiei de la Atena cu cele 3 medalii de aur castigate(echipe, barna, sol). Dupa o pauza de cativa ani, timp in care ajunge sa antreneze si in Statele Unite Ale Americii, Catalina Ponor se va intorce in sala de gimnastica cu gandul de a concura la Londra 2012, unde va obtine doua medalii bronz cu echipa si argint la sol. Cele 5 medalii olimpice o situeaza pe Catalina Ponor in top 10 cei mai medalitai sportivi romani la editiile olimpice. Perfomantele olimpice sunt completate de cele 5 medalii la editiile campionatelor mondiale(3 argint si 2 bronz), precum si de cele 11 medalii europene.

Anita Sterea

This entry was posted in 8 martie, alina dumitru, cadou, catalina ponor, gala special women, hard rock cafe, laura badea, martisor, sport, tibi scobiola. Bookmark the permalink.

Leave a comment